lauantai 28. helmikuuta 2009

SAY:n upea kakkoslähetys helmikuussa



SAY muisti minua taas paksulla kirjeellä! Kiitos! Kissa Mikkukin huomioitiin. Tosi upea lähetys! Höyheniä, nappeja, kiviä, väripaperia, pitsiä, kiiltokuvia ym. Ja lisäksi kaunis itsetehty kortti. Monet kiitokset SAY-ystäväni ja halaukset! Olet tosi kultainen!

Pappi puikoissa lähetti nämä ATC-kortit aiheena Lämmin hetki Vintage-tyyliin



Näin hienon lähetyksen sain Pappi puikoissa -nimimerkiltä. ATC-korttien mukana oli kiiltokuvia, nauhoja, papereita, enkelikoristeita ja vaikka mitä. Lämmin kiitos! Oma lähetykseni jäi vaatimattomaksi, kun piti kiirehtiä Ruotsin laivalle, mutta ehkä voin korjata asian toiste. Jos en olisi ennen matkalle lähtöä laittanut kirjettä postiin, se ei olisi ollut perillä helmikuun aikana, koska palasimme Tukholmasta vasta perjantaina. Toivottavasti tämä ei jää ainoaksi vaihdoksemme!




Mukana oli myös tämä kaunis enkeliaiheinen kortti. Vintage-aiheiset kortit Lämpimästä hetkestä ovat hauskoja. Kiitos paljon.

Erilainen vaihto, Lämmin hetki vintagetyyliin: Omat ATC-korttini



Tämän lähetykseni sai Pappi puikoissa. Laitoin kiireellä postiin, kun piti äkkiä lähteä Ruotsin laivalle. Lisukkeet jäivät sen verran heikoiksi, että laitan jossain toisessa vaihdossa jHs vähän reilummin sitten. Toivottavasti tämä ei jää ainoaksi vaihdoksi Pappi puikoissa -nimimerkin kanssa.

Tässä omat ATC-korttini:



Aiheena oli Lämmin hetki ja Vintage. Mukana yksi ylimääräinen, kun aihe tuntui hieman vaikealta. ;)

Oma toinen korttini Korttiystävävaihdossa

Tällainen lähetys meni Pirjolle 25.2.09:



Oma helmikuun kakkoskorttini oli tällainen:



Tässä Korttiystävävaihdon malli, jonka mukaan kortti piti tehdä:

tiistai 24. helmikuuta 2009

Korttiystäväni Minskun helmikuun kakkoskorttilähetys



Tänään tuli korttiystäväni Minskun kirje sievine kortteineen ja kivoine lahjoineen. Lähetys sisälsi riemastuttavan pussillisen pikkuruisia muovisia koristekissoja! KiitosMinsku! Korttisi on aika veikeä!

maanantai 23. helmikuuta 2009

Yllätyspaketti

Torstaina, jolloin sain kaksi kirjettä salaisilta ystäviltäni, posti toi myös pakettikortin. Yllätyspaketin lähettäjäksi osoittautui "Ystävä Susirajan takana". Sisällys vei minut aivan sanattomaksi! Katsokaa itse:


Kaksi taulua, toisessa Marilyn ja toisessa Elvis. Kiitos!


Sitten postikortteja iso nippu, kiiltokuvia ja lastenleikeissä olleita vanhoja paperinukkeja. Tämä ystävä on selvästikin lukenut Nukkemaailma-blogiani ja varmaan Eläinmaailma-blogianikin! :D Kiva!
Lähetys sisälsi väripapereita monenlaisia ja kartonkeja. Lisäksi mukana oli kaksi isoa muovipussillista aikauslehdistä leikattuja kuvia, toisessa pussissa pääasiassa koirienkuvia ja toisessa kukka-aihetta. Kierrätysmatskuna olisi kiva saada myös enkelien ja kissojenkuvia. ;) Tosin minulla noita kaikenlaisia aikakauslehdistä leikattuja kuvia alkaa olla jo liiaksi asti.

Laittelin paperinuket valkoisen paperin päälle, niin että ne näkee paremmin.

Ariadne



Kristiina
Erityisen kiva oli saada nuo paperinuket, varsinkin Ariadne, joka on aika hyväkuntoinen. Kiitos! Samoin kiiltokuva-arkit ovat hienoja.

Mukana oli myös pussillinen pieniä jouluaiheisia puukuvioita.

Tässä nämä ystävän lähettämät vanhat postikortit:

Kiitos paljon ystävä siellä Susirajan takana! Halauksia!

Ystävien runsaat yllätykset


Kuvassa Sannan eli"Enkelin" yllätyslähetys

Torstaina posti toi kaksi isoa kirjekuorta ja pakettikortin.
Pulleita kirjekuoria tutkiessani huomasin molempien kuorien sisältävän salaisen ystävän lähetyksen. Toinen oli "enkeliltä", joka tuurasi omaa SAY:täni, joka oli jostakin syystä kadoksissa. Sisältö osoittautui runsaaksi ja monipuoliseksi: helmiä ja nauhoja ja väripapereita, värillisiä kontaktimuoviarkkeja ja Franklin-tarrat, sammakkoleimat ym. Kiitos paljon Sanna!

Jännittyneenä avasin sitten toisen kuoren ja mitä sieltä tulvahtikaan:



Tarra-arkki ja väripapereita monenlaisia ja kolme neliökorttipohjaa ja kaunis rusettikoristeinen kortti, jossa luki:
Salainen ystävä on kuin auringonsäde, vaikkei sitä näe on se silti olemassa ja se tuo valoa ja lämpöä sinulle pienen pieni säde kerrallaan.

Ja kuoren päällä vielä viesti:
"Tämä ei vielä ole helmikuun II lähetys, vaan..." ja allekirjoitus: Salainen

Monet kiitokset SAY!

Tämä viikko on ollut niin hankala, että vasta nyt laskiaissunnuntaina olen ehtinyt laittamaan tämän postauksen.
Toivottavasti ystävät olette saaneet syödäksenne laskiaispullia! Olisi voitu syödä yhdessä, jos olisitte olleet täällä. =) Tässä teille kummallekin omat virtuaalilaskiaispullat teen tai Latten kera!

maanantai 16. helmikuuta 2009

Erilainen vaihto:Itämaat/Omat ATC-korttini Peikkotytölle



Nämä Atc-kortit tein Peikkotytölle. Mukana myös hänelle tekemäni iso 2-osainen taittokortti samasta aiheesta. Tein Kiina-aiheisia ATC-kortteja 5 kappaletta, siis yhden ylimääräisen ja yhden isomman kortin myös Kiina-aiheisena.

Ja nämä lähtivät Peikkotytölle myös:



Erilainen vaihto jatkuu taas uudella teemalla: Lämmin hetki vintagetyyliin. Mukaan vain useampikin ATC-kortteja tekemään!

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Erilainen vaihto, Itämaat: Peikkotytön hienot ATC-kortit



Peikkotytön
lähetys sisälsi nämä hienot kortit sekä lisukkeena kirjepaperiarkin ja läpikuultavan kukka-aiheisen paperiliuskan sekä Geisha-patukan, joka puuttuu kuvasta,koska se ehdittiin syödä ennen kuvausta. =)

Kiitos Peikkotyttö hienoista ATC-korteista, jotka sain jo viikolla! Postaaminen on viipynyt, kun ajattelin, että saisin kortit skannattua. Toistaiseksi minulla ei ole kuitenkaan ollut mahdollisuutta korttien skannaamiseen, joten laitan tämän kuvan tähän, vaikka kuva ei teekkään oikeutta näille hyvin tehdyille korteille.

tiistai 10. helmikuuta 2009

Korttiystävä-vaihto: Askartelukortti mallin mukaan


Kortti edestä ... ... ja kortti takaa.

Nyt kun Pirjo on saanut helmikuun ensimmäisen Korttiystävä-korttini, voin laittaa sen tänne omaan blogiinikin. Tämä on siis askartelemalla tekemäni kortti. Kuva tosin ei ole oikein hyvä. Tällä hetkellä minulla ei ole skanneria käytössä, joten korteista en saa nyt tänne oikein hyviä kuvia.

Tässä malli,jonka mukaan kortti tuli tehdä:

maanantai 9. helmikuuta 2009

Hannan lähetys perillä perjantaina

Viikonloppu mennä hujahti niin, että osa blogipäivityksistä jäi tekemättä. Jo perjantaina posti toi minulle Hannan Ystävyydellä Sinulle lähettämän pullean kirjeen. Monet kiitokset!



Kuori sisälsi monen monta hienoa leimailukuvaa ja taustapapereita, makoisan suklaalevyn ja enkelikiiltokuvia ym. Ääriviivatarroista erityisesti iladutti tuo Ystävälle-tekstitarraliuska, koska se oli ollut juuri loppu kaupasta, jossa viikolla olin käynyt. Ne tulivat tarpeeseen. Hanna, pelastit minut pulasta!

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Korttiystäväni Minskun lähetys saapui torstaina

Kun torstaina 5.2.09 tulin kotiin, postiluukusta oli tipahtanut Minskun lähettämä paksu kirje! Kiitos Minsku!



Kirje sisälsi vaikka mitä ja ennen muuta KORTTIYSÄVÄ-vaihdon ohjemallin mukaan tehdyn ystäväpäiväkortin. Olin kuitenkin niin väsynyt, etten jaksanut reakoida blogissani tästä mitenkään, vaan hoidettuani illan pakolliset kuviot menin nukkumaan ja ajattelin, että laitan asian kuntoon perjantaina. Vaan perjantai osoittautui yhtä rankaksi päiväksi. Ehkä juuri potemaani flunssaa pitää kiittää/syyttää saamattomuudestani!

Tässä Minskun lähettämä sievä kortti:

torstai 5. helmikuuta 2009

Heräteostos ja onomatopoetiikkaa



Ennen tällaista puuhaamista sanottiin leikekirjojen tekemiseksi, mutta mitä koristeellisemmaksi touhu on käynyt sitä selvemmältä(?) kai uuden nimityksen tarve on tullut. Itse asiassa sanahirviö skräppäys on ääntämistä mukaileva, siis suorastaan onomatopoeettinen versio englanninkielisestä sanasta scrapbooking, joka tarkoittaa kuvien ja muistojen tallettamista albumiin. Skrääppäämällä tehdään nykyisin myös kortteja ym. Materiaalina voidaan käyttää mitä vain . Usein myös kaikenlaisia pieniä esineitä. Aikamoista räpeltämistä kaiken kaikkiaan. Suomenkielelle vierasta on kolmen konsonantin esiintyminen sanan alussa.

Kuulunee samaan uudissanojen ryöppääseen kuin tuunauskin. Lieneko tuunaus-sana yhdistetty (jälleen englanninkielisistä) sanoista tuning ja styling, koska se on persoonallista muunntelua ja koristelua. Esimerkiksi kirjankansi muunnellaan hauskemmaksi koristelemalla tai jopa sellaistakin asiaa kun väkerretään mekosta hame tai päinvastoin voidaan nimittää tuunaukseksi.

Joka tapauksessa ostin tämän kunnoltaan täysin uudenveroisen kirjan divarista 20 eurolla, kirjakaupan hinta on 31,50 € . Liekö kirjaa edes kunnolla avattu kertaakaan aikaisemmin.

Kirja on iso reilu 250-sivuinen kovakantinen opus, jota Otava esittelee verkkokaupassaan seuraavaan tapaan:

"Parhaat tekniikat ja persoonalliset ideat omien ainutlaatuisten kuvamuistojen tallentamiseen Keski-Euroopassa huikean suosion saavuttaneen skräppäämisen ideana on, että pelkän albumiin liimaamisen sijaan kuvien ympärille kootaan niitä tukevaa rekvisiittaa kuten tekstiä, pieniä esineitä, kangasta tai muita kuvia - rajana on vain mielikuvitus. Tämä tekee albumeista persoonallisia ja unohtumattomia kuvakollaaseja. Skräppää muistot talteen esittelee kattavasti skräppäämiseen tarvittavat tekniikat, materiaalit ja välineet. Kirja pursuaa malleja, albumisivuja, tilkkutäkkejä, muistolaatikoita, kolmiulotteisia näytteillepanoja ja albuminkansia, jotka innostavat omiin luoviin kokeiluihin. Ideoinnin tueksi on tarjolla 1000 upeaa valokuvaa. (Otava)



Laitan takakannenkin nyt aika isona, jos vaikka tekstin pystyisi siitä jopa lukemaan. Klikkaamalla kuvan saa isommaksi. (Kokeiltuani itse huomaan, että teksti kuitenkaan kovin hyvin näy.)

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Tekemiäni taittoja


Esitteitä





Lehtien taittoja


Lasten lehtiä

Tekemiäni kirjankansia


Nuorten kirjat








Muita

Tekemiäni kortteja (painettuja)

Tässä painettuja korttejani, jotka olen tehnyt Paletille.




Vauvakortit (kaksipuoliset)




****************************************




Onnittelukortit